13 september 2020
11:30

Åkersberga BK Grön

Referat: IF Brommapojkarna 11 - Åkersberga BK Grön

Med en sen sjukskrivning på Lukas så fick vi justera lite i uppställningen men vi hade ändå tänkt att testa några spelare på ”nya” positioner. En av de var att Robel skulle pröva som ytterback och då gärna fylla på offensivt. Det höll på att ge utdelning redan i första minuten när Win spelar bollen till Robel som tar sig in i straffområdet och avslutar. Målvakten gör en fin räddning men det blir retur och den slår Robel tyvärr över. Sedan kommer Åkersberga fram och har ett skott över. Det visar sig tidigt att det är två lag som vill spela boll på backen vilket var kul att se. I 7:e minuten har Abbe en dribblings uppvisning med någon tunnel men tyvärr rinner bollen ut till inspark. Minuten därefter kommer Alex till skott som går utanför. Spelet böljar fram och tillbaka och det är tufft men schysst i de flesta närkamperna. I 14:e får vi en dubbelhörna som tyvärr inte resulterar.
Mitt i halvleken får Åkersberga en frispark. Den slås riktigt bra mot Yusufs högra stolpe. Yusuf hinner dit och räddar med benet och bollen går i stolpen och sedan till hörna. Hörnan blir dock resultatlös. I 24:e har Stoss ett skott utanför. I 27:e tar Åkersberg ett skott utifrån men helt utan problem för Yusuf. Två minuter senare får Åkersberga en dubbelhörna. På den första tippar Yusuf bollen till ny hörna och på den andra så nicker Viktor bort bollen. I slutet på halvleken får vi en frispark som Stross tar hand om. Han siktar mot bortre stolpen men skottet går utanför. Totalt sett en jämn och välspelad första halvlek.

I början på andra kommer Alex fram på vänsterkanten och via två snurrar kommer han förbi sina motståndare och längs förlängd mållinje kan han spela in bollen framför mål där det är oerhört nära att Win hinner dit med en fot men Åkersberga hinner rensa undan i sista sekunden. I 8:e får vi en frispark som Viktor tar hand om men den går mitt på målvakten. En minut senare får vi en frispark i samma läge och denna gång skjuter Viktor bollen i ribban....där var det nära 1-0. Strax därefter vinner Yaman och Win några närkamper och bollen går till Ture som skjuter men skottet går över. I 14:e minuten är det väldigt nära 0-1. Åkersberga får en frispark i vänster inner läge och den slås hårt in framför mål och där dyker deras forward upp och skarvar bollen men Yusuf är med på noterna och lyckas rädda. Viktig räddning i det läget av matchen. Två minuter senare får vi återigen en frispark. Viktor tar hand om den och skjuter ett skott som studsar framför målvakten och han är tvungen att lämna retur. Först fram på returen är Abbe som som blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Alex steger fram och placerar behärskat in bollen vid målvaktens högra stolpe och 1-0 är ett faktum. Strax därefter springer Strossen sig fri på högerkanten och tar ett avslut som tyvärr går över. Nu spelar vi bra och äger matchen. Dock sticker Åkersberga upp och kommer in mot målet från deras vänsterkant men Yusuf kommer fint ut och gör sig stor och räddar till hörna. Hörnan slås i ribban innan vi kan rensa undan. Det blir till en kontring och Abbe spelar bollen på djupet till Ture som kämpar sig före försvararen och kommer fri och lägger in 2-0. En stark prestation av Ture. I 27:e är det väldigt nära 3-0. Alex slår en perfekt frispark och mitt framför mål dyker Abbe upp och sätter dit sin högerfot men avslutet går över. I stället händer det som inte får hända och Åkersberga gör 2-1 i 29:e minuten. Sedan blir vi väldigt slarviga och re-aktiva. Åkersberga dominerar i 6-7 minuter innan vi kan ta oss samman igen......och i 38:e kommer Win fri. Första avslutet räddas av målvakten och det andra lyckas en försvarare komma emellan och bollen går till hörna. Hörna slås på bortre stolpen och där kommer Win högst men nicken går över.

Matchen slutar 2-1 till oss och det känns rättvist. En jämn första halvlek men i andra är vi det bättre laget. Killarna gör det rikigt bra sett över hela matchen. Vi vinner närkamper, jobbar hårt och hittar fina passningskombinationer.

Träningar som vanligt i veckan som kommer. Match på fredag och söndag.